Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Rajče divoké Balení obsahuje 15 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Rajče divoké Balení obsahuje 15 semen

 
 
Číslo výrobku:
1-0679-90171-01
Naše cena s DPH:
19 Kč
Naše cena bez DPH:
16,52 Kč
Cena v cizí měně:
0,82 Euro
Množství:
75
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 15 semen

Osivo je negativně testováno na virus ToBRFV.

 

 

Popis

„Divoké rajče“ (Solanum pimpinellifolium), netradiční velmi úrodná odrůda rajčat, získávající si mezi zahrádkáři stále větší oblibu, vyznačující se bujným růstem, nenáročná na pěstování, odolná vůči chorobám, kterou lze pěstovat jako tyčkovou (indeterminatní) s vyvazováním, nebo jako minihouštinu, kterou tvoří volně se plazící výhonky. Drobné plody s výraznou rajčatovou chutí jsou vhodné jak k přímé konzumaci, tak na přízdobu pokrmů, do zeleninových salátů a také na sušení. Z jedné sazenice je možno sklidit 5 - 10 kg malých chutných plodů.

 

Výška rostliny

Odrůda pěstovaná jako tyčková s oporou, nebo bez vyvazování stylem plazení a vytvoření minihouštiny. Viz. foto jediné sazenice, která dokáže pokrýt až 10 metrů čtverečních plochy.

 

Plod

Drobné kulaté plody o velikosti 1 - 1,5 cm dozrávající do jasně červené barvy. Doba zrání přibližně 70 dní.

 

Nároky

Výsadba do skleníků a foliovníků dle vlastních podmínek, do volné půdy na slunné stanoviště v květnu v období kdy pominou ranní mrazíky. Vysazujeme do sponu 60x100, nebo do trojsponu o délce odvěsny cca 40 cm (pěstování bez vyvazování stylem minihouštiny). Důležitá je pravidelná zálivka s přihnojením. Rostlinu je vhodné pěstovat na jeden či dva výhony, ostatní zálistky jak je to možné vyštípneme. Rostlina vyžaduje oporu.

 

Výsev a klíčení

Výsev je vhodné provádět v únoru až březnu do propustného substrátu asi 1 cm hluboko. Ideální teplota pro klíčení rajčatových semen je 20 - 25 °C.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist