Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Acanthocalycium spiniflorum LF 42 Balení obsahuje 20 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Acanthocalycium spiniflorum LF 42 Balení obsahuje 20 semen

Acanthocalycium spiniflorum

Acanthocalycium spiniflorum

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
20
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen

  

Popis

Acanthocalycium spiniflorum LF 42 je krásný Argentinský kaktus, žijící v různých nadmořských výškách od 450 m. nm. až po 2400 m.nm. Obvykle solitérní, velmi variabilní druh, který má většinou světle nebo tmavě zelené kulovité tělo, které se u starších rostlin protahuje na mírně válcovité. 16-20 žeber nese velmi variabilní trny, jak počtem, tak délkou a barvou. Nejčastěji je na jedné areole 10-20 rovných, jehlovitých trnů nažloutlé až hnědé barvy s tmavšími špičkami o délce mezi 0,5-4 cm. Květy jsou růžovo bílé, případně světle fialovo bílé nebo bílé.

 

Výška

Obvyklé rozměry jsou 12-15 cm na výšku a 6 až 10 cm v průměru, ale můžou být i větší.

 

Květ

Zvonovité, vzpřímené, 4-5 cm dlouhé a 4 cm široké květy, světle fialové, růžové nebo bílé barvy se mění na 1 cm velké, pevné, kulovité plody.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 10 °C. Krátkodobá mrazuvzdornost je -12°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 20 - 25 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist