Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Notocactus uebelmannianus PR 520 Balení obsahuje 20 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Notocactus uebelmannianus PR 520 Balení obsahuje 20 semen

Notocactus uebelmannianus PR 520

Notocactus uebelmannianus PR 520

Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
19
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

  

Popis

Kaktus Notocactus uebelmannianus PR 520 pochází z Brazílie v oblasti Rio Grande Do Sul. Roste ve zploštělých na skalnatých terénech mezi zemědělskou půdou. Ve svém přirozeném prostředí je vážně ohrožen, protože velká část půdy je obdělávána pro plodiny na orné půdě nebo pastviny. Notocactus uebelmannianus je pěkný kaktus obvykle osamělý, někdy se bazálně větví do malých shluků. Má lesklé zelené tělo s přitisknutými ostny a každé jaro nese prsten z nejúžasnějších purpurových až královsky fialových květů. Stonek lesklý, tmavě zelený, kulovitý nebo krátký, podsaditý, výška 12 cm a průměr 17 cm. Žebra 12 - 16, plochá, kulatá, více nebo méně podobná bradě. Areoly kulaté, velké, matně bílé nebo krémově bíle plstnaté, každá s mělkým žlábkem dole. Centrální trny obvykle chybí. Radiální trny asi 6 pavoukovitých, 10 až 30 mm dlouhých, přiléhajících k tělu stonku, jeden směřující dolů, nestejný, bílý až našedlý. Květ malý, asi 5 cm v průměru, krátký trychtýřovitý, lesklý, vínově červený až sytě purpurový, různých tónů nebo čistě žlutý. V některých populacích mohou existovat vedle sebe fialové i žluté barvy květů, ale žlutá je nejhojnější.

 

Výška rostliny

Až 12 cm a průměr 17 cm

 

Květ

Květ malý, asi 5 cm v průměru, krátký trychtýřovitý, lesklý, vínově červený až sytě purpurový, různých tónů nebo čistě žlutý.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami 8 – 10°C. V suchu krátkodobě mrazuvzdorný do -5°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist