Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Notocactus purpureus v. muegelianus Balení obsahuje 20 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Notocactus purpureus v. muegelianus Balení obsahuje 20 semen

Notocactus purpureus

Notocactus purpureus

Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
19
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

Popis

 

Kaktus Notocactus purpureus v. muegelianus je málo známá varieta kaktusu Notocactus purpureus.

 

O tomto kaktusu nemáme žádné bližší informace, proto následuje popis Notocactus purpureus, ze které vychází:

Kaktus Notocactus purpureus je také znám pod jménem Parodia ottonis v. tortuosus. Pochází z oblasti Rio Grande do Sul, jižní část pohoří Notocactus horstii (Santa Maria, Cerro Botucaraí, Candelaria, Sao Pedro do Sul, Sao Martinho) Brazílie. Stonek roste zpočátku osamoceně, později silně odnožuje z podzemních aerol, je ploše kulovitého tvaru se stlačeným temenem. Průměr stonku většinou 13 – 18 cm, epidermis barvy tmavě zelené. 10 – 15 snadno zřetelných žeber s nepříliš výraznými hrboly. Aeroly mezi hrboly jsou v mládí pokryté vlnou. Otrnění je tvořeno asi 4 – 16 rovnými nebo zahnutými trny a jsou barvy světle nažloutlé až načervenalé. Okrajové horní trny mírně kratší, středových je 4 - 6 a jsou o kousek delší. Široce zvonkovité květy vyrůstají na vrcholu, mají průměr asi 2,5 – 5 cm, ale rostlina ze které pocházejí tato semena má průměr květu 8 cm. Barva červená nebo až fialová, zřídka oranžová nebo žlutá. Okvětní trubka pokrytá bílou vlnou a štětinami. Plod je zelený se štětinami a krátkou vlnou, o průměru 9 – 12 mm, při dozrávání se prodlužuje. Semena černá, matná, asi 1 mm velká. Pěstování nevyžaduje žádné zvláštní požadavky, snadno kvete a květy vydrží 3 – 4 dny.

 

Květ

Široce zvonkovitý, široký asi 2,5 – 5 cm, ale rostlina ze které pocházejí tato semena má průměr květu 8 cm. Barva červená nebo až fialová.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami 8 – 10°C. V suchu krátkodobě mrazuvzdorný do -5°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist