Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Cleistocactus acanthurus subs. pullatus Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Cleistocactus acanthurus subs. pullatus Balení obsahuje 20 semen

Cleistocactus acanthurus subs. pullatus

Cleistocactus acanthurus subs. pullatus

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
19
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen.

 

Popis

Cleistocactus acanthurus subs. pullatus je poddruh kaktusu Cleistocactus acanthurus.

O tomto kaktusu nemáme, kromě fotografie a naleziště Coyallo, žádné bližší informace, proto následuje popis Cleistocactus acanthurus ze které vychází:
Kaktus Cleistocactus acanthurus známý také pod synonymem Loxanthocereus acanthurus je rozšířen v peruánských oblastech Ancash , Lima a Ica v nadmořských výškách 300 až 2500 metrů. Roste keřovitě s prorostlými až plazivými, vystoupavými nebo převislými, až 30 cm (výjimečně až 50 cm) dlouhými výhony, které mají průměr 2 - 5 cm. Nízkých, zaoblených žeber je 15 - 18 rozdělených ostrými vruby na nevýrazné výběžky. 2 - 5 (výjimečně až 6) centrálních trnů je nažloutlých a dlouhých až 1,5 cm. Je obtížné je odlišit od 20 - 40 krátkých, tenkých, nažloutlých radiálních trnů. Přímé nebo mírně zakřivené, šarlatové květy jsou dlouhé 10 až 24 cm. Kulovité plody dosahují průměru 2 - 2,5 cm

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou zálivku (velká citlivost na přelití, proto je nutné opatrné zalévání) a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami nejméně 5°C. V suchu krátkodobě mrazuvzdorný do -10°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 20 - 25 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist