Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Gymnocalycium weissianum LF 30 de la Peňa Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Gymnocalycium weissianum LF 30 de la Peňa Balení obsahuje 20 semen

Gymnocalycium weissianum LF 30 de la Peňa

Gymnocalycium weissianum LF 30 de la Peňa

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
19
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

Popis

Kaktus Gymnocalycium weissianum LF 30 de la Peňa pochází z Sierra Mazan, nedaleko města Mazan, na hranici provincií La Rioja a Catamarca, v severní Argentině, kde se vyskytuje ve výškách 1200 - 2000 metrů nad mořem. Roste v různých prostředích a nadmořských výškách v kopcovitém terénu a strmých svazích, mezi kameny, trávami a keři. Tělo ploše kulovité, až 14 cm široké a 9 mm vysoké, epidermis matně šedozelená; žeber až 19, zpočátku 8 později až 20 mm široká, s výraznými, značně vystouplými hrboly, ty pod areolami vybíhají v trojboké bradovité výstupky. Areoly 20 mm od sebe vzdálené, 10 mm dlouhé, nepříliš silně plstnaté. Zpravidla 4 páry trnů, k tělu vpravo a vlevo paprsčitě vyhnuté, lehce odstávající a spletené, až 30 mm dlouhé; středový trn asi 30 mm dlouhý, vzhůru směřující. Květ zvonkovitě nálevkovitý, nahnědle bílorůžový, s krátkou trubkou, jícen tmavší. Semena drobná, 1,2 mm dlouhá a 1 mm široká s výrazným světlým hilem, testa černá, jemně bradavčitá.

 

Výška rostliny

Až 9 cm s průměrem až 14 cm.

 

Květ

Nahnědle bílorůžový.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 5 - 10°C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -5°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist