Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Gymnocalycium weissianum LF 105 Estancia Mazan Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Gymnocalycium weissianum LF 105 Estancia Mazan Balení obsahuje 20 semen

Gymnocalycium weissianum LF 105 Estancia Mazan

Gymnocalycium weissianum LF 105 Estancia Mazan

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
20
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

Popis

Kaktus Gymnocalycium weissianum LF 105 Estancia Mazan pochází z Sierra Mazan, nedaleko města Mazan, na hranici provincií La Rioja a Catamarca, v severní Argentině, kde se vyskytuje ve výškách 1200 - 2000 metrů nad mořem. Roste v různých prostředích a nadmořských výškách v kopcovitém terénu a strmých svazích, mezi kameny, trávami a keři. Tělo ploše kulovité, až 14 cm široké a 9 mm vysoké, epidermis matně šedozelená; žeber až 19, zpočátku 8 později až 20 mm široká, s výraznými, značně vystouplými hrboly, ty pod areolami vybíhají v trojboké bradovité výstupky. Areoly 20 mm od sebe vzdálené, 10 mm dlouhé, nepříliš silně plstnaté. Zpravidla 4 páry trnů, k tělu vpravo a vlevo paprsčitě vyhnuté, lehce odstávající a spletené, až 30 mm dlouhé; středový trn asi 30 mm dlouhý, vzhůru směřující. Květ zvonkovitě nálevkovitý, nahnědle bílorůžový, s krátkou trubkou, jícen tmavší. Semena drobná, 1,2 mm dlouhá a 1 mm široká s výrazným světlým hilem, testa černá, jemně bradavčitá.

 

Výška rostliny

Až 9 cm s průměrem až 14 cm.

 

Květ

Nahnědle bílorůžový.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 5 - 10°C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -5°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist