Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Copiapoa desertorum Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Copiapoa desertorum Balení obsahuje 20 semen

Copiapoa desertorum

Copiapoa desertorum

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
19
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

  

Popis

Kaktus Copiapoa desertorum se vyskytuje podél pobřeží poblíž Cifuncho ve vnitrozemí i v jeho okolí. Oblast Antofagasta. Chile v nadmořské výšce 20 - 420 metrů nad mořem. Nabízený kaktus pochází z konkrétního naleziště u odbočky na Las Guaneros. Copiapoa desertorum se od báze velmi řídce větví a vytváří velké trsy vysoké až 70 cm a 50 cm v průměru. Kořeny hlízovité, dlouhé, s mírně zúženým hrdlem. Stonek kulovitý až poněkud protáhlý, 6 až 10 cm v průměru, světle zelený nebo olivově zelený, korunovaný hustou hmotou hedvábně šedé nebo krémově bílé vlny, zejména v době květu. Žebra: 10 až 17 vystupujících, nezvlněná, tupá, široká do 15 mm. Areoly kulaté až oválné, pokryté bílou nebo šedohnědou plstí nebo vlnou do vzdálenosti 1 cm od sebe. Ostny rovné hnědé nebo načernalé (později šedé), víceméně jednotné. Radiální trny: 7 - 12, asi 1,5 - 4 cm dlouhé. Středové trny: 2 až 6 silnějších, 2 - 5 cm dlouhých. Květy denní, zavírají se v noci, vyrůstají na koruně, často několik najednou, téměř skryté v husté vlně. Lesklé, světle žluté, některé s červenorůžovými nebo červenými tóny, 3,5 - 4,2 cm dlouhé a až 5,5 cm v průměru, se slabou vůní. Plody červené, kulovité až vejčité, asi 14 mm v průměru a šupinaté. Semena malá, 4 x 0,9 mm, lesklá černá.

 

Výška rostliny

Ve své domovině dosahuje výšky až 70 cm složené z několika hlav, 6 - 10 cm průměr jednotlivých stonků.

 

Květy

Lesklé, světle žluté, některé s červenorůžovými nebo červenými tóny, 3,5 - 4,2 cm dlouhé a až 5,5 cm v průměru.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami 5 – 10°C. V suchu krátkodobě mrazuvzdorný do -2°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist