Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Pyrrhocactus reconditus Balení obsahuje 20 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Pyrrhocactus reconditus Balení obsahuje 20 semen

Pyrrhocactus reconditus

Pyrrhocactus reconditus

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
20
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

Popis

Kaktus Pyrrhocactus reconditus je endemický v Chile, kde se vyskytuje v oblasti Antofagasta v Morro Moreno a Quebrada la Chimba v těsné blízkosti Antofagasta. Tento druh roste v nadmořských výškách 600 až 1 000 metrů nad mořem. Vyskytuje se v pobřežních kopcích (lomas costeras) na skalnatých a písčitých půdách. Stonek subkulovitý až kulovitý, někdy větvený, šedý až tmavě zelený, 2 - 10 cm v průměru, s propadlými špičkami stonku. Žeber je 10 - 13, jsou vroubkovaná a tvořící hlízy a často s propadlými areolami. Ostny tenké, jehlovité, černé. Středové trny v počtu 1 - 2, 10 - 15 mm dlouhé. Radiální trny 6 - 10, 5-10 mm dlouhé. Květy rostou na mladých areolách, trychtýřovité, bílé až narůžovělé až žluté, 1,5 - 4 cm dlouhé, 2 - 3,5 cm v průměru; perikarpely a květinové trubice s vlnou a někdy štětinami. Plody kyjovité, protáhlé, duté, rozevřené bazálními póry.

 

Květy

Bílé až narůžovělé až žluté, 1,5 - 4 cm dlouhé, 2 - 3,5 cm v průměru.

 

Nároky

Pro pěstování použijeme substrát pro kaktusy, zajistíme dobrou drenáž. V létě zaléváme pravidelně, hlavně v období květu hnojíme hnojivem na kaktusy. V zimě rostlinu umístíme na místo, kde je teplota okolo 10 °C(doporučená minimální zimní teplota 5° C) a nezaléváme. Ale rostlina udržovaná v dokonalém suchu může snadno přežít zimní noční teploty pod 0° C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch  písčitého substrátu (např čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 -30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist