Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Pyrrhocactus echinus Balení obsahuje 20 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Pyrrhocactus echinus Balení obsahuje 20 semen

Pyrrhocactus echinus

Pyrrhocactus echinus

Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
20
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

Popis

Kaktus Pyrrhocactus echinus pochází z region Severní Chile II, Atacama, Antofagasta, kde se vyskytuje v nadmořských výškách 50 - 300 m. Stanoviště: Pobřežní oblasti s pobřežní mlhou (camanchaca). Rostliny získávají vodu především z kondenzace. Je to osamělý, divoce ostnatý kaktus s proměnlivou velikostí ostnů a bílou vlnou navrchu. Stonek je kulovitý, 8 až 15 nebo více cm v průměru a vysoký (v kultivaci je subkulovitý až protáhlý a může pomalu dosahovat výšky 20 nebo více cm), tmavě zelený, žlutohnědý až šedofialový, na vrcholu nápadně vlněný. Žeber je až 13, vroubkovaná, tvořící hlízy s propadlými areolami. Ostny: Juvenilní exempláře mají pouze málo ostnů, ale jejich počet se zvyšuje, jak stárnou, a areoly mohou mít na zralých jedincích přes 20 ostnů. Jsou rovné nebo zakřivené, tmavě hnědé až černé, brzy se stávají křídově bílé nebo šedavé. Radiální trny: 6 až 12, 3 až 20 mm dlouhé. Střední trny: 6 až 12, 20 až 40 mm dlouhé. Květy rostou z apikálních areol, úzké zvonkovité nebo nálevkovité, o průměru asi 3 cm. Barva zahrnuje červenou, fuchsiovou, růžovou, krémově bílou a nažloutlou. Květinová trubice s bohatou bílou vlnou a kroucenými štětinami. Na zralém exempláři může být více než 50 květů (kvetou pouze zralé exempláře). Plody jsou načervenalé, protáhlé, otevřené bazálním pórem.

 

Výška

Tento kaktus dosahuje výšky až 20 cm.

 

Květ

Kvete nádhernými květy o průměru cca 3 cm. Barva zahrnuje červenou, fuchsiovou, růžovou, krémově bílou a nažloutlou.

 

Nároky

Pro pěstování použijeme substrát pro kaktusy, zajistíme dobrou drenáž. V létě zaléváme pravidelně, hlavně v období květu hnojíme hnojivem na kaktusy. V zimě rostlinu umístíme na místo, kde je teplota okolo 10 °C(doporučená minimální zimní teplota 5° C) a nezaléváme. Ale rostlina udržovaná v dokonalém suchu může snadno přežít zimní noční teploty pod 0° C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch  písčitého substrátu (např čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 -30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist