Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Notocactus allosiphon Balení obsahuje 20 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Notocactus allosiphon Balení obsahuje 20 semen

Notocactus allosiphon

Notocactus allosiphon

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
20
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

  

Popis

Kaktus Notocactus allosiphon pochází z údolí Platon, dept. Rivera, Uruguay. Stonek kulovitý, matně zelený, 11 - 13 cm široký, 8 - 10 cm dlouhý. Žeber 15 - 16, 18 - 23 mm široká. Areoly mezi hrboly, mladé s bílou vlnou, starší poněkud stlačené, 2 mm dlouhé a 4 mm široké, vzdálenost mezi nimi 7 - 9 mm. Středové trny 4, tmavě červené, 9 - 19 mm dlouhé, horní vzpřímené, dolní přilehlé k hrbolům, dva boční tenčí, starší trny šedé s načervenalým odstínem a černým hrotem; okrajové trny velmi podobné středovým, kratší a tenčí. Květy vyrůstají z areol poblíž temene, 5,5 cm dlouhé a 5 cm široké; okvětní lístky světle žluté, vnější podlouhlé, s červeným středovým proužkem, vnitřní podlouhlé až elipsovitě kopinaté, 30 - 31 mm dlouhé, 8 - 11 mm široké; květní lůžko (horní část) s hustou bílou vlnou a špinavě růžovými šupinami s tmavě červeným hrotem a štětinami; tyčinky 6-12 mm dlouhé, dolní rovné, semknuty kolem čnělky, horní poněkud prohnuté. Plod 25 - 30 mm dlouhý, ve zralosti se prodlužuje. Semena kulovitě zploštělá, 1 - 1,1 mm dlouhá a široká, matně černá, s mnoha bradavkami.

 

Květy

5,5 cm dlouhé a 5 cm široké, světle žluté.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami 8 – 10°C. V suchu krátkodobě mrazuvzdorný do -4°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek). Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist