Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Agave flexispina Balení obsahuje 7 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Agave flexispina Balení obsahuje 7 semen

Agave flexispina

Agave flexispina

Naše cena s DPH:
29 Kč
Naše cena bez DPH:
25,22 Kč
Cena v cizí měně:
1,25 Euro
Množství:
13
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 7 semen

 

 

Popis

Agave flexispina je malý až středně velký druh z vysokých nadmořských výšek v mexických státech Chihuahua, Durango a Zacatecas, kde roste v nadmořské výšce 1400 až 2200 m v otevřených dubových nebo borových lesích. Roste v dubových lesích a na pastvinách, často na otevřených vulkanických skalnatých svazích. Agáve flexispina je atraktivní, symetrická agáve malého vzrůstu a jednoduchá. Je to vzácně pěstovaná agáve, příbuzná Agave palmeri a Agave shrevei. Růžice je kompaktní, malá, podkulovitá, asi 25 - 35 cm vysoká, 50 - 70 cm v průměru s asi 30 listy v dospělosti. Listy jsou 6 - 8 cm široké a 12 - 30 cm dlouhé, žlutozelené až práškově modré téměř bílé, hladké, pravidelně se rozprostírající, hluboce konkávní. Okraj zvlněný, s tmavě načervenalými nebo hnědými pružnými ostny. Apikální trny ohebné 5 mm široké a 25 -35 mm dlouhé, velmi otevřeně rýhované tmavě červeně šedoucí.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí, ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které jí poskytnete. V dospělosti dosahuje tato rostlina výšky 25 - 35 cm, přičemž průměr růžice je 50 - 70 cm.

 

Květ

Zelený až žlutý, 50 - 70 mm dlouhý.

 

Nároky

Tato rostlina má ráda světlé stanoviště, lehkou odvodněnou půdu s obsahem písku. Vysazujeme na slunečné, jižní stanoviště do hlinito-písčitého substrátu, 2 díly zahradnického substrátu, 1 díl zahradní zeminy a 1 díl písku. Pod touto směsí je vhodné položit drenáž. Rostliny zaléváme málo a až když půda vyschne. Před příchodem mrazů je vhodné pokrýt okolí rostliny vrstvou suchého listí. Pokud by hrozily mrazy pod mrazuvzdorný limit rostliny, je vhodné ji zabalit celou. Mrazuodolnost v suchu je do -9 °C, ale je lépe se mrazu vyhnout.

 

Výsev a klíčení

Před výsevem namočíme semena na 24 hodin do vody, poté je vyséváme do hloubky 0,5 cm na povrch propustného substrátu pod sklo. Semena lehce přitlačte. Klíčení probíhá při teplotě okolo 25 °C po dobu 1 – 3 měsíců, někdy i déle. Vlhkost zajišťujte rosením.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist