Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Mammillaria bonavitii Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Mammillaria bonavitii Balení obsahuje 20 semen

Mammillaria bonavitii

Mammillaria bonavitii

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
99
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen 

 

Popis

Kaktus Mammillaria bonavitii nebo také Mammillaria rhodantha pochází z Mexika z oblastí Queretaro, Michoacan, Zacatecas, Jalisco a Hidalgo. Roste v úrodných půdách na vysokých náhorních plošinách. Je to krátce sloupovitý kaktus, který se s věkem dělí a tvoří velké trsy. Ostny jsou variabilnější a v kultivaci lze nalézt velké množství forem. Tělo je krátké válcovité, tmavě zelené, obvykle 15–30 (-40) cm vysoké a má 8-10 (-13) cm v průměru. Na horní části těla rostliny je vidět rostoucí bílá vlna. Centrálních trnů je asi 4 až 6, jsou rovné, nebo poněkud zakřivené až 1,5 cm dlouhé, jsou zbarvené červenohnědě, ale také slámově nebo zlatožlutě. Spodní polovina kaktusu má ostny, které jsou bílé nebo šedé a zdá se, že umírají. Radiálních trnů je přibližně 16 až 24, jsou 3-10 mm dlouhé, leskle bílé nebo nažloutlé. Květ je sytě růžový až fialový, 20-23 mm dlouhý a 15-18 mm v průměru, blizny obvykle fialové. Plod je 15-25 mm dlouhý, válcovitý až kyjovitý, purpurově růžový, na bázi často nazelenalý. Semena jsou hnědá až oranžovohnědá.

 

Výška rostliny

15 - 30(-40) cm o průměru 8 - 10 (-13) cm.

 

Květ

20 - 23 mm dlouhý a 15 - 18 mm v průměru, sytě růžový až fialový.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 12°C. V suchu krátkodobě mrazuvzdorný do -5°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist