Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Echinocereus viridiflorus Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Echinocereus viridiflorus Balení obsahuje 20 semen

Echinocereus viridiflorus

Echinocereus viridiflorus

 
 
Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
94
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen.

 

Popis

Echinocereus viridiflorus je nejsevernějším zástupcem rodu Echinocereus. Je rozšířen na středozápadě a jihozápadě USA ve státech Dakota, Wyoming, Kolorado, Kansas, Nové Mexiko, Oklahoma a Texas. Roste na prériích a v řídkých horských stromových porostech, od 1500 do 2700 m nad mořem, v řídkém stínu po většinu roku suchých travin. Tělo je oválné až krátce sloupovité, jednotlivé i trsovité, se zaobleným temenem, až 13 cm dlouhé a 6 cm široké. Žeber bývá 10 - 14, světle zelených až žlutavě zelených, rozdělených do mělkých hrbolů. Areoly jsou eliptické až protáhlé, až 10 mm od sebe vzdálené, zprvu pokryty krátkou bílou plstí, později holé. Okrajové trny (až 20) tenké, většina z nich hřebínkovitě rozložená, v barvě proměnlivé, bílé až do žlutava, nebo červenavé až hnědavé, horní a dolní nejčastěji bílé, postranní červené, někdy s tmavou špicí. Středové trny někdy chybí, častěji bývá jeden, silnější a tužší než okrajové, vzpřímený, někdy směrem vzhůru zakřivený, asi 13 mm dlouhý, na spodní části, někdy až do poloviny délky bílý, další část načervenalá až purpurově červená. Květy jsou postranní, většinou umístěné ve spodní polovině stonku, asi 3 cm dlouhé a méně než 3 cm široké. Barvu mají citrónově žlutou až nazelenalou a voní po citrónech. Plod je asi 9-13 mm dlouhý, vejčitý, nazelenalý, s bílou vlnou a bílými trny, zapuštěný v horní části areoly.

 

Výška rostliny

Výška bývá až 13 cm a průměr 6 cm.

 

Květy

Květy jsou asi 3 cm dlouhé a méně než 3 cm široké. Barvu mají citrónově žlutou až nazelenalouu.

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou zálivku (velká citlivost na přelití, proto je nutné opatrné zalévání) a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami nejméně 5°C. V suchu krátkodobě mrazuvzdorný do -10°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 20 - 25 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist