Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Echinocereus scheeri Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Echinocereus scheeri Balení obsahuje 20 semen

Echinocereus scheeri

Echinocereus scheeri

 
 
Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
73
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen.

 

Popis

Echinocereus scheeri pochází z jihovýchodní oblasti Sonora, Chihuahua a Západní durango v Mexiku. Je to široce rozšířený polymorfní druh vykazující značné rozdíly zejména ve velikosti, barvě květů a habitu. Roste visící z útesů, skalnatých svahů a zastíněných kaňonů na mechem porostlých římsách a balvanech v xerofytických křovinách s nápadnými květy ve výškách 350 - 1800 metrů nad mořem. Tělo kaktusu je štíhlé, ostnaté, poléhavé, svislé nebo stoupavé, válcovité, výrazně zúžené ke špičce, 10 - 70 cm dlouhé a 1,5 - 4 cm v průměru. Barva je lesklá tmavě zelená až žlutavě zelená. Echinocereus scheeri patří mezi Echinocerei s měkčím stonkem. Žeber bývá 6 - 10, jsou dobře definovaná, tupá, tuberkulovitá, poněkud spirálovitá. Areoly jsou blízko sebe, nažloutlé, asi 2 - 7 mm od sebe. Ostny jsou v počtu 7 - 12(-17), jehlicovité, bílé s hnědými nebo načernalými rýhami. Středových trnů bývá 0 - 4, jsou bílé až nahnědlé a 1 - 20 mm dlouhé. Radiální trny jsou v počtu obvykle 6 - 13, bílé až světle hnědé, 1-7 dlouhé. Kaktus má dlouhé, robustní květy, které se zdají být přizpůsobeny pro opylování kolibříky. Květy jsou červené, fialové, šarlatové, růžové nebo lososově oranžové, trubkovité, 6 - 12 cm dlouhé, 4 - 8 cm v průměru, nesené po stranách stonku z ostře špičatých pupenů.

 

Výška rostliny

Výška(délka) bývá 10 - 70 cm a průměr 1,5 - 4 cm.

 

Květy

Květy jsou červené, fialové, šarlatové, růžové nebo lososově oranžové, trubkovité, 6 - 12 cm dlouhé, 4 - 8 cm v průměru. Plod je vejčitý až 2 cm dlouhý, jasně zelený s bílou dužninou.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou zálivku (velká citlivost na přelití, proto je nutné opatrné zalévání) a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami nejméně 5°C. V suchu krátkodobě mrazuvzdorný do -10°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 20 - 25 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

  

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist