Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Leptospermum rotundifolium Jervis bay - balmín Balení obsahuje 100 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Leptospermum rotundifolium Jervis bay - balmín Balení obsahuje 100 semen

Leptospermum rotundifolium

Leptospermum rotundifolium

Naše cena s DPH:
24 Kč
Naše cena bez DPH:
20,87 Kč
Cena v cizí měně:
1,03 Euro
Množství:
59
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen

 

 

Popis

Leptospermum rotundifolium forma Jervis bay (rod se česky nazývá balmín) je atraktivní vzpřímený keř z čeledi Myrtovitých, s víceméně kruhovými listy a poměrně velkými růžovými nebo bílými květy. Jeho domovinou je východní Austrálie v Novém Jižním Walesu. Tento keř má kůru na větších stoncích pevnou, později sukovitou. Listy jsou hezky rozmístěné, většinou okrouhlé, cca 4 – 7 mm dlouhé a přibližně stejně tak široké, někdy širší, na svrchní straně obvykle lesklé, s krátkým řapíkem. Bohatě kvete krásnými růžovými, růžovofialovými nebo někdy i bílými kvítky, které jsou přibližně 3 cm velké v průměru a to je řadí mezi největší a nejkrásnější květy tohoto rodu. Výrazným rysem rodu Leptospermum je češule, což je nádoba ve tvaru poháru nebo vázy, která nese květinu. Plodem je tobolka o průměru až 15 mm, která přetrvává i po uvolnění semene.
Tento krásný keř zaujme svými květy a drobnými úhlednými lístky, které při promnutí vydávají aromatickou vůni.

 

Výška rostliny

Ve své domovině může vzrůst do výšky 1 – 3 m.

 

Nároky

Preferuje lehké hlinitopísčité půdy, ale dokáže se přizpůsobit téměř každé půdě. Umístění by mělo být na slunečném místě nebo v polostínu. Zálivku uvítá při suším období důkladnou. Dobře snáší prořezávání. Mrazuvzdornost do -5 °C ale tužší zimy nevydrží.

 

Výsev a klíčení

Vyséváme co nejdříve po obdržení semen na povrch propustného substrátu pod sklo. Substrát udržujte mírně vlhký. Optimální teplota pro klíčení je přibližně 20 - 25 °C. Klíčení probíhá po dobu 4 týdnů.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist