Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Leptospermum brevipes - balmín Balení obsahuje 100 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Leptospermum brevipes - balmín Balení obsahuje 100 semen

Leptospermum brevipes

Leptospermum brevipes

Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
77
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen

 

 

Popis

Leptospermum brevipes (rod se česky nazývá balmín) je atraktivní plazivý keř s převislými červenavými větvemi, malými šedozelenými listy a trsy malých bílých čajovníkových květů na koncích větví. Jeho domovinou je východní Austrálie. Tento keř nebo malý strom má kůru na větších stoncích drsnou, ale mladé stonky naopak hladkou, slupující se ve vláknitých proužcích. Listy jsou podlouhlé, cca 1 – 2 mm dlouhé a jen do 0,5 cm široké, zpočátku s chloupky, později většinou ale bez nich, zbarvené zeleně. Bohatě kvete krásnými bílými kvítky, které vyrůstají nejdříve ve formě poupat s růžovým nádechem. Kvítky jsou přibližně 1 cm velké v průměru. Výrazným rysem rodu Leptospermum je češule, což je nádoba ve tvaru poháru nebo vázy, která nese květinu a u druhu brevipes je asi 2 mm dlouhá s chloupky. Plodem je tobolka o průměru až 4 mm, která při zrání odpadá.

 

Výška rostliny

Ve své domovině může vzrůst až do 2 – 4 m.

 

Nároky

Preferuje lehké hlinitopísčité půdy, ale dokáže se přizpůsobit téměř každé půdě. Umístění by mělo být na slunečném místě nebo v polostínu. Zálivku uvítá při suším období důkladnou. Dobře snáší prořezávání. Mrazuvzdornost do -8 °C.   

 

Výsev a klíčení

Vyséváme na povrch propustného substrátu pod sklo. Substrát udržujte mírně vlhký. Optimální teplota pro klíčení je přibližně 20 - 25 °C. Klíčení probíhá po dobu 2 – 5 týdnů.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist