Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Cibule Scarlet Balení obsahuje 500 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Cibule Scarlet Balení obsahuje 500 semen

Scarlet

Scarlet

Číslo výrobku:
4-0679-90243-01
Naše cena s DPH:
19 Kč
Naše cena bez DPH:
16,52 Kč
Cena v cizí měně:
0,82 Euro
Množství:
45
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 500 semen

 

 

Popis

Cibule Scarlet (Allium cepa) je velmi úrodná poloraná odrůda červené cibule vyznačující se velmi dobrým přírůstkem a strukturou dužiny. Oproti bílé cibuli má méně ostrou jemnější chuť, takže se hodí ke konzumaci i za syrova, např. do salátů, ale je vhodná i na svazkování a dlouhodobé skladování. Velikost má srovnatelnou s běžnou cibulí, je kulovitého lehce zploštělého tvaru a její váha se většinou pohybuje mezi 80 – 100 gramy. Cibule má na povrchu těsně přiléhající červenofialovou slupku s vrstvenou křupavou červenobílou dužinou. Obsahuje také velké množství vitamínů B6, B9 (kyselina listová), vitamínu C a také esenciální oleje s antibakteriálními a antivirovými vlastnostmi. Právě z červené cibule se dá vyrobit nejcennější sirup proti kašli. Doba zrání činí 120 – 125 dnů.

 

Plod

Velikostně srovnatelná s běžnou cibulí, vážící cca 80 – 100g, kulovitého lehce zploštělého tvaru, na povrchu s těsně přiléhající červenofialovou slupku s vrstvenou červenobílou dužinou obsahující přibližně 12 % sušiny.

 

Nároky

Rostlina preferuje stanoviště na plném slunci a středně těžké hlinitopísčité půdy. Závlaha vhodná pouze do poloviny července.

 

Výsev a klíčení

Výsev provádíme v březnu až dubnu nahusto do řádků 1 - 2 cm hluboko. Vzdálenost řádků cca 20 - 40 cm. Jednotíme podle potřeby na cca 10 - 15 cm od sebe.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist