Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Okurka nakládačka Amelia F1 Balení obsahuje 30 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Okurka nakládačka Amelia F1 Balení obsahuje 30 semen

Amelia F1

Amelia F1

Číslo výrobku:
2-0679-90073-01
Naše cena s DPH:
32 Kč
Naše cena bez DPH:
27,83 Kč
Cena v cizí měně:
1,38 Euro
Množství:
3
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 30 semen

 

 

Popis

Okurka nakládačka Amelia F1 (Cucumis sativus) je česká hybridní raná a velmi plodná odrůda vhodná k pěstování ve skleníku, či fóliovníku, protože se jedná o partenokarpickou odrůdu, což znamená že nepotřebuje opýlení. Má také tu vlastnost, které se říká multifruit, že je schopna nasadit za každým listem 3 - 5 samičích květů, ze kterých se dle podmínek vyvinou 2 – 3 plody. Rostlina je středního vzrůstu (cca 150 cm) plodící jemně ochmýřené okurky válcovitého tvaru, barvou středně zelené. Chuť je výborná a nehořkne, což je další skvělá geneticky vštípená vlastnost těchto okurek, které jsou určeny pro nakládání, kvašení a samozřejmě mohou být konzumovány též přímo. Také potěší tolerance k obávané plísni okurkové a virové mozaice. To vše z ní dělá skvělého adepta k úspěšnému pěstování.

 

Nároky

Okurka je teplomilná rostlina, která má ráda slunné stanoviště a záhřevnou hlinitou humózní vlhkou půdu a vyrovnanou zálivku. Vhodné je pořídit oporu, vyvázat ji k ní a omezit tím houbové choroby.

 

Výsev a klíčení

Vyséváme na záhon cca 2 cm pod povrch v květnu až červnu po 2 - 4 semenech do vzdálenosti v řádku 80 x 15 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist