Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Chilli - MIX cca 100 semen 30 druhů Balení obsahuje 0.5 g semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Chilli - MIX cca 100 semen 30 druhů Balení obsahuje 0.5 g semen

Chilli - směs semen

Chilli - směs semen

Naše cena s DPH:
34 Kč
Naše cena bez DPH:
29,57 Kč
Cena v cizí měně:
1,47 Euro
Množství:
67
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení Chilli - MIX 0,5 g obsahuje cca 100 - 130  kusů semen, 30 různých druhů chilli papriček netříděný mix.

Počet semen se liší vzhledem k různé velikosti semen a vzhledem k rozdílným druhům, hmotnost vždy odpovídá.

 

 

Popis

Chilli - směs odrůd je speciální balíček obsahující 0,5 g (cca 100 semen) třiceti různých druhů chilli papriček určených především pro začátečníky, ale nejen pro ně, kteří si chtějí vyzkoušet pěstování různých druhů. Směs obsahuje chilli s minimální pálivostí, ale i například super pálivé chilli Carolina Reaper red. V mixu najdete odrůdy chilli, které jsou vhodné pro přímý konzum, k nakládání, sušení nebo mají okrasný efekt jako například Black pearl nebo Sangria.

Chilli papričky pěstovali Indiáni už od 6. tisíciletí př. n. l. Odtud se rychle rozšířili do celého světa. Oblíbené jsou především v Indii, kde se staly nedílnou součást tamní kuchyně. Dnes rostou v tropech a subtropech Indie, Číny, Japonska, Vietnamu, Afriky, Jižní a Střední Ameriky, zvláště pak Mexika. Šlechtěním vzniklo mnoho nových druhů a stále nové vznikají. Jsou charakteristické svou pálivostí, za což vděčí látce zvané kapsaicin, jehož množství a tedy pálivost se označuje pomocí Scovilleových jednotek pálivosti (Scoville heat units, SHU). Mimo dalších látek obsahuje vitamíny C a karoten B. Podporují chuť k jídlu a v přiměřených dávkách působí na žaludek lépe než pepř černý. Použit se dají jak ve studené, tak i v teplé kuchyni a významně zvýší pikantnost všech jídel. Jsou také vhodné k sušení a pozdějšímu mletí na prášek, kdy je potom snadnější dávkování, dále pak třeba k nakládání, mrazení, pro výrobu past atd. Přidávají se i do mastí na pohybové obtíže. Zkrátka jejich využití je opravdu značné a rozhodně stojí za to si jejich pěstování vyzkoušet.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.

 

Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti pro klíčení použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C. Takto velmi urychlíte klíčení semen, které začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých  lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist