Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Agave xylonacantha 'Blue' Balení obsahuje 7 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Agave xylonacantha 'Blue' Balení obsahuje 7 semen

Agave xylonacantha 'Blue'

Agave xylonacantha 'Blue'

Naše cena s DPH:
30 Kč
Naše cena bez DPH:
26,09 Kč
Cena v cizí měně:
1,29 Euro
Množství:
9
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 7 semen

 

 

Popis

Agave xylonacantha 'Blue' je krásná modrozelená forma Agave xylonacantha pocházející z středního Mexika ve státě Hidalgo, kde tato rostlina obývá suchou lesní vegetaci. Jedno z předchozích názvů této rostliny (Agave carchariodonta) odkazovalo na podobnost se zuby (odonta) na okrajích listů se zuby velkého bílého žraloka - Carcharodon carcharias.
Většinou solitérní rostlina, ale někdy se časem mohou vytvářet výhonky. I když pomalu roste, mohou bazální listové růžice s dlouhou životností dosáhnout v dospělosti velikosti až 120 cm na výšku a 150 cm v průměru. Listy jsou barvy modrozelené, kopinaté a vzhledem k ostatním druhům je jich poměrně málo – cca 20. Podél okraje listu jsou relativně velké a dřevité zuby, každý s až čtyřmi trny, které jim dávají zvlněný vzhled. Listy také nesou otisky, které vznikají tím, že listy tlačí proti okrajům novějších listů ve středu rostliny. Květný stvol vyrůstající z růžice může být až 3 m vysoký a na něm se tvoří květy o průměru až 4 cm s nazelenalými okvětními lístky. Po odkvětu rostlina umírá.
Tato agáve se velmi snadno pěstuje a snáší extrémní teplo, sucho a také mírný mráz.

 

Výška rostliny

Až 120 cm.

 

Květ

O průměru až 4 cm s nazelenalými okvětními lístky.

 

Nároky

Tato rostlina má ráda světlé stanoviště a lehkou odvodněnou půdu s obsahem písku. Vysazujeme na slunečné, jižní stanoviště do hlinito-písčitého substrátu, 2 díly zahradnického substrátu, 1 díl zahradní zeminy a 1 díl písku. Pod touto směsí je vhodné položit drenáž. Rostliny zaléváme málo a až když půda vyschne. Mrazuodolnost v suchu je do -3 °C, ale je lépe se mrazů vyhnout.

 

Výsev a klíčení

Před výsevem namočíme semena na 24 hodin do vody, poté je vyséváme do hloubky 0,5 cm na povrch propustného substrátu pod sklo. Semena lehce přitlačte. Klíčení probíhá při teplotě okolo 25 °C po dobu 1 měsíce, někdy i déle. Vlhkost zajišťujte rosením.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist