Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Gymnocalycium leucodyction Proch. Balení obsahuje 20 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Gymnocalycium leucodyction Proch. Balení obsahuje 20 semen

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
98
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

 

Popis

Název Gymnocalycium je složen z řeckých slov Gymnos což znamená nahý, holý a ze slova kalix znamenající kalich, dohromady tedy nahý kalich s odkazem na skutečnost, že poupata, květy a plody jsou holé, bez chlupů a štětin, nesoucí pouze šupiny. Druhové jméno leucodyction znamená s bílou síťkou nebo bíle síťkovaný.

O tomto kaktusu nemáme žádné bližší informace, proto následuje obecný popis rodu Gymnocalycium: Rod Gymnocalycium čítá více než 100 druhů a stále přibývají další. Ve sbírkách jsou oblíbené, protože nejsou náročné na pěstování. Tvar stonku kulovitý, obvykle 4 – 15 cm v průměru, vyjimečně až 50 cm. Epidermis  bývá často namodralý, nahnědlý a matný. Žebra mohou být plochá, rozdělená do hrbolů, nebo i vysoká. Areoly jsou málo plstnaté a nesou trny různých tvarů, přilehlé, odstávající, přímé, prohnuté, jemné, silné. Květy vyrůstají obvykle na delší trubce a z aerol na temeni kaktusu v barvě bílé, růžové, purpurové (u některých druhů žluté), mnohdy s odlišně zbarveným hrdlem nebo proužkem na okvětních lístcích.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami okolo 10°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist