Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Ferocactus rectispinus Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Ferocactus rectispinus Balení obsahuje 20 semen

Ferocactus rectispinus

Ferocactus rectispinus

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
86
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

 

Popis

Kaktus Ferocactus rectispinus SB 1700 se přirozeně nachází poblíž pobřeží v mexickém státu Baja California Sur. Latinský název Ferocactus má český význam ježunka a rectispinus znamená s rovnými ostny. Tyto rostliny jsou zpočátku kulovitého, později válcovitého tvaru, s epidermis barvy světle zelené. Rostou obvykle osaměle. Výška kmene může být 30 - 200 cm a šířka v průměru 30 - 60 cm. Asi 15 - 21 spirálovitých žeber. Eliptické areoly jsou dlouhé 30 mm a široké 10 mm, nesoucí 7 - 9 okrajových, 15 – 60 mm dlouhých trnů, přičemž horní trny jsou delší než dolní. Pouze 1 středový, rovný trn nebo lehce zahnutý, ale pouze na relativně mladých rostlinách, široký až 2,5 cm, dlouhý 9 až neuvěřitelných 25 cm u některých exemplářů, což z něj dělá šampiona v délce trnů ze všech severoamerických a středoamerických kaktusů. Barva trnů je bílá nebo načervenalá. Velké a nálevkovité květy jsou obvykle světle žluté se žlutými vnitřními okvětními lístky, dosahují délky až 7,5 cm s průměrem 5 – 7,5 cm. Květ se změní v žlutý, asi 35 mm dlouhý a 25 mm široký plod s výraznými šupinami na povrchu. V plodu nalezneme černá, 2 mm dlouhá semena.

 

Výška rostliny

Dosahuje až 2 m na výšku a 30 - 60 cm na šířku v průměru.

 

Květ

Nálevkovitý, obvykle světle žlutý se žlutými vnitřními okvětními lístky, dosahují délky až 7,5 cm s průměrem 5 – 7,5 cm.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 10°C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -5°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist