Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Echinocereus neomexicanus Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Echinocereus neomexicanus Balení obsahuje 10 semen

Echinocereus neomexicanus

Echinocereus neomexicanus

Naše cena s DPH:
17 Kč
Naše cena bez DPH:
14,78 Kč
Cena v cizí měně:
0,73 Euro
Množství:
97
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Echinocereus neomexicanus je přírodní hybrid mezi Echinocereus coccineus subsp. rosei a Echinocereus viridiflorus subsp. chloranthus. Rostlina byla původně popsána Paulem Carpenterem Standleyem v roce 1908 na základě exempláře rostoucího v kaktusové zahradě New Mexico College of Agriculture and Mechanic Arts, který byl nalezen západně od pohoří Organ. Název Echinocereus pochází z řeckého slova Echinos, což znamená ježek a z latinského cereus – svíčka, druhové jméno neomexicanus nese podle původu ve státě Nové Mexiko (USA). Stonek odnožující, má oválně válcovitý tvar, výška se pohybuje mezi 18 – 25 cm a šířka je okolo 7 cm, epidermis světle zelená. 11 – 12 tupých a nízkých žeber s oválnými aerolami které jsou od sebe vzdáleny asi 10 – 15 mm. Středových trnů je cca 6, jsou tuhé, rozprostřené, nejnižší vždy velmi světlé barvy, nažloutlé, téměř bílé, ostatní načervenalé. Vrchní okrajové trny v počtu 2 – 5, jsou tenké, dlouhé 4 – 7 mm, takřka bílé. 8 bočních okrajových trnů (na každé straně jsou 2 páry) je dlouhých cca 11 – 15 mm. Spodní jsou už jen 3, přibližně stejně dlouhé jako boční. Květy mohou vyrůstat po celém kaktusu, jsou úzké, obvykle 5 cm dlouhé a 25 – 30 mm široké. Barva okvětních lístků světle šarlatová, spodní část zelenožlutá. Květní trubka pokryta bohatými, rozprostřenými, spíše dlouhými, štětinovitými ostny. Prašníky v barvě růžové, vlákna bílá nebo do růžova zabarvená. 7 laločná blizna.

 

Výška rostliny

Přibližně 18 – 25 cm a šířka je okolo 7 cm.

 

Květ

Obvykle 5 cm dlouhé a 25 – 30 mm široké. Barva okvětních lístků světle šarlatová, spodní část zelenožlutá.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo s dobrým odvětráváním, dobrou drenáž a dostatek místa pro kořen, v létě nárazovou a mírnou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na suchém, světlém a slunečném místě s teplotami okolo 10°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist