Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Tykev okrasná - Z Bradavic Balení obsahuje 5 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Tykev okrasná - Z Bradavic Balení obsahuje 5 semen

Tykev okrasná - Z Bradavic

Tykev okrasná - Z Bradavic

Naše cena s DPH:
29 Kč
Naše cena bez DPH:
25,22 Kč
Cena v cizí měně:
1,25 Euro
Množství:
39
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 5 semen

 

Popis:

Okrasná tykev Z Bradavic (Cucurbita pepo) je jednoletá rostlina s dlouhými výhony, které můžeme nechat popínat po různých konstrukcích a dopřát naší zahradě nový a netradiční vzhled a to především díky mnoha krásným plodům menší velikosti. Tvar tykve může být různý, obvykle kulatý a podlouhle zatočený, s charakteristickým povrchem, který je vždy pokrytý bradavičnatými výrůstky, nejčastěji v barvách žluté a oranžové, ale může být i s tmavě zelenou nebo v kombinaci, čímž se stává velice atraktivním. Tykev dozrává v období září a října a je důležité je sbírat plně vyzrálé, což poznáme podle prasklin na stonku a tvrdosti slupky. Předčasné utrhnutí může způsobit zplesnivění. Ačkoli je jedlá, tak kvůli své malé velikosti je ideální spíše pro podzimní dekoraci. Vhodné i k sušení.

 

Plod

Různotvarý, obvykle kulatý a podlouhle zatočený, s charakteristickým povrchem, který je vždy pokrytý bradavičnatými výrůstky, nejčastěji v barvách žluté a oranžové, ale může být i s tmavě zelenou nebo v kombinaci.

 

Nároky

Rostlina má ráda výhřevné, slunečné, chráněné stanoviště, půdu obohacenou kompostem a dostatek vláhy. Není vhodná do skleníku.

 

Výsev a klíčení

Výsev na stanoviště provádíme koncem dubna a počátkem května do hnízd po 2 až 3 semenech. Vzdálenost hnízd by měla být 120x50 cm. Při předpěstování sazenic výsev provádíme v březnu do sadbovačů, mladé sazenice vysazujeme na stanoviště v druhé půli května.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist