Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Gymnocalycium quehlianum Carlos Paz Balení obsahuje 20 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Gymnocalycium quehlianum Carlos Paz Balení obsahuje 20 semen

Gymnocalycium quehlianum

Gymnocalycium quehlianum

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
96
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

 

Popis

Kaktus Gymnocalycium quehlianum Carlos Paz pochází z Argentiny, z provincie Cordoba u města Villa Carlos Paz. Název Gymnocalycium je přeloženo z řečtiny jako zářivě květoucí a druhové jméno quehlianum dostal na počest autora prvního popisu Leopolda Quehla (1849 – 1922). Tvar je ploše kulovitý s temenem poněkud vpadlým, téměř holým, pouze s několika přilehlými trny. Výška je 3,5 – 5 cm a v průměru až 7 cm. Epidermis přechází od červenohnědé do tmavě modravé zelené. Asi 11 rovných žeber rozložených v bradavky. Kulaté areoly s bílou plstí, která však později zmizí. Z areol vyrůstá 5 přilehlých, tuhých, okrajových trnů, asi 5 mm dlouhých, na základně v barvě vínově červené, směrem ke špici v barvě rohoviny a jsou průsvitné. Centrální trny vůbec nerostou. Nálevkovité květy vyrůstají v blízkosti temene a mají délku 6 – 7 cm, v barvě bílé nebo růžové se slabým tmavším středním pruhem a vínově červeným hrdlem. Nitky vínově červené, prašníky i blizna okrově žlutá. Blizna nepřevyšuje tyčinky. Květy vydrží několik dní, otevírají se ale pouze na 1 – 2 hodiny při nejjasnějším slunečním svitu a vykvétají opakovaně od dubna do září. Pěstování je velmi snadné a kaktus je vhodný i pro začátečníky.

 

Výška rostliny

3,5 – 5 cm a v průměru až 7 cm.

 

Květ

Nálevkovitý, o délce 6 – 7 cm, v barvě bílé nebo růžové se slabým tmavším středním pruhem a vínově červeným hrdlem.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 5 - 10°C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -4°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist