Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Echinofossulocactus erectocentrus PP 1366 El Potosi Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Echinofossulocactus erectocentrus PP 1366 El Potosi Balení obsahuje 20 semen

Echinofossulocactus erectocentrus PP 1366 El Potosi

Echinofossulocactus erectocentrus PP 1366 El Potosi

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
84
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

 

Popis

Kaktus Echinofossulocactus erectocentrus PP 1366 El Potosi se nachází v Mexiku, ve státě Nuevo León, v blízkosti města Catarino Rodríguez (El Potosi). Název Echinofossulocactus se používal dříve, nyní již Mezinárodní organizace pro výzkum sukulentů (IOS) akceptovala nově rod Stenocactus. Rozšířené označení Echinofossulocactus pochází ze slovní kombinace echinus (ježek, ježovka) a fossa (příkop, brázda), zřejmě kvůli specifickému charakteru stonku. Nově používaný název Stenocactus je odvozen z řeckého stenos (úzký), což poukazuje na tenká, úzká a početná žebra. Druhové erectocentrus znamená vztyčený centrální a odkazuje na delší vztyčený středový trn. Tyto rostliny rostou většinou osaměle. Jsou  kulovitého tvaru, epidermis v barvě světle zelené nebo šedozelené. Výška 7 – 12 cm a šířka 8 - 15 cm v průměru. Mnoho zvlněných (obvykle méně než 43), těsně u sebe ležících žeber, které mohou připomínat mozek. V každém z nich pouze 2 nebo 3 areoly, zpočátku s bílou plstí. Z areol vystupuje 6 – 9 světlých, žlutohnědých trnů, přičemž horní střední je vztyčený, až 13 cm dlouhý, zatímco dolní jsou kratší a směřují dolů. Květy vykvétají za dne na jaře a jsou bělavé s fialovými středovými liniemi uprostřed okvětních lístků, žlutými tyčinkami i bliznou a jsou dlouhé cca 25 mm.

 

Výška rostliny

7 – 12 cm a šířka 8 - 15 cm v průměru.

 

Květ

Bělavý s fialovými středovými liniemi uprostřed okvětních lístků, žlutými tyčinkami i bliznou.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami okolo 5 - 12°C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -5°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist