Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Echinocereus roetteri Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Echinocereus roetteri Balení obsahuje 20 semen

Echinocereus roetterii

Echinocereus roetterii

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
72
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

 

Popis

Kaktus Echinocereus roetteri, byl popsán jako samostatný druh, ale ve skutečnosti je to přirozený hybrid mezi Echinocereus coccineus a Echinocereus dasyacanthus, což mu přidává na variabilitě a kráse. Vyskytuje se v USA (Nové Mexiko, Texas) a v sousedním Mexiku. Název Echinocereus pochází z řeckého slova Echinos, což znamená ježek a z latinského cereus – svíčka. Tyto kaktusy rostou většinou rozvětveně s až 20 stonky. Jsou jako mladé vejčitého, později válcovitého tvaru, dorůstající výšky až 15 cm a šířky v průměru 5 – 7 cm. Epidermis bývá zelený, šedavě zelený nebo modravý. 10 - 13 žeber. Okrajových trnů v barvě růžové nebo šedé bývá 7 – 15 o délce až 16 mm. Centrální trny jsou zesílené 8 – 12 mm dlouhé v počtu 1 – 5 a v barvě hnědé, růžové šedavé, či krémové. Nálevkovité květy, tvarem podobné dasyacanthu, lze vlivem křížení najít v podstatě jakékoli kombinaci. Barva až 7,5 cm dlouhých a v průměru 4,5 – 7 cm širokých květů může mít barvu od nejběžnější oranžové po červenou, růžovou a vzácně i žlutou. Po opýlení se změní v asi 2 cm dlouhý plod.

 

Výška rostliny

Dosahuje výšky výšky až 15 cm a šířky v průměru 5 – 7 cm.

 

Květ

Nálevkovitý 7,5 cm dlouhý a 4,5 - 7 cm široký v průměru. Obvykle oranžový, dále pak červený, růžový a vzácně i žlutý.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 10°C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -10°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist