Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Astrophytum niveum var. nudum S.Busek Gabino Vazquez Cuatro Cienegas Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Astrophytum niveum var. nudum S.Busek Gabino Vazquez Cuatro Cienegas Balení obsahuje 20 semen

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
91
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

 

Popis

Kaktus Astrophytum niveum var. nudum S.Busek Gabino Vazquez Cuatro Cienegas se nachází ve státě Coahuila de Zaragoza, v centrální pouštní části Mexika. Jako mladé jsou kulovité, později se protahují až do válcovitého tvaru o délce až 50 cm a průměru 20 cm. Tmavě zelený kmen je u variety nudum bez vloček a je rozdělený na 8 přímých žeber. Oválné aeroly jsou až 8 mm dlouhé s šedavou, někdy rezavou plstí. Počet výrazných, na hrotu ostře špičatých silných trnů je 6 – 8, s proměnlivou délkou 7 – 9 cm a s hnědavě načernalou barvou, později spíše šednoucí. Květy jsou středně velké, obvykle 7 cm, maximálně však 9 cm široké, nálevkovité, krásně žluté květy s červeným nebo oranžovým hrdlem, které se mění na hruškovitý až vejčitý, špičatými šupinami porostlý plod černé barvy. Semena hnědočerná, asi 2,5 mm velká, přilbovitého tvaru.

 

Výška rostliny

Dosahuje výšky až 50 cm a průměru 20 cm.

 

Květ

Nálevkovité, krásně žluté květy s červeným nebo oranžovým hrdlem o šířce 7 cm.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 12 °C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -7 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist