Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Astrophytum ornatum Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Astrophytum ornatum Balení obsahuje 20 semen

Astrophytum ornatum

Astrophytum ornatum

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
64
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

 

Popis

Kaktus Astrophytum ornatum byl nalezen a popsán už roku 1828, ale zařazen do rodu Astrophytum byl až v roce 1922. Tento kaktus je největším zástupcem rodu a vyskytuje se v Mexiku na rozlehlém území ve státech Querétaro, Hidalgo a Guanajuato, kde roste v divokých kaňonech a vápencových útesech, někdy v blízkosti svislých skalních útesů. Rostliny mají hvězdicovitý tvar, v pokročilém růstu lehce sloupovitý tvar a mohou dosáhnout výšky až 120 cm a průměru 15 – 30 cm. Barva kmene je šedavě zelená až tmavě zelená s více či méně hustými bílými nebo žlutými vlnitými vločkami v pásech tvořící ozdobný vzor. Vločkování se mění v průběhu růstu. Počet žeber je 5 – 10, nejčastěji však 8, ale může být až 13. Z Rodu Astrophytum je ornatum jediný klasicky kaktusově otrněný. Trny jsou tuhé, dlouhé 4 – 5 cm a také poměrně variabilní co se barev týče. Nejčastěji žluté, nebo také šedavé, hnědé. Květy vyrůstají na starších rostlinách na vrcholu, jsou velké, citronově žluté, 7 - 12 cm široké. Je nenáročný na pěstování, ale přesto velice krásný.

 

Výška rostliny

Dorůstá 30 až 120 cm, ojediněle až do 2 m výšky, 15 - 30 cm v průměru.

 

Květ

Velký, citronově žlutý, 7 - 12 cm široký.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 15°C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -5°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist