Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Astrophytum capricorne v. mayor RS 104/97 Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Astrophytum capricorne v. mayor RS 104/97 Balení obsahuje 20 semen

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
98
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

Popis

Kaktus Astrophytum capricorne var. mayor RS 104/97 byl nalezen v kaňonu Huasteca, který patří do národního parku Cumbres de Monterrey, ve státě Coahuila, v severovýchodní části Mexika. Varieta mayor je větší forma (někdy se uvádí i rezavé zbarvení vloček), ale velmi podobná standardu Astrophytum capricorne (rozdíly mezi těmito dvěma jsou sporné). Rostliny jsou jako mladé kulovité, později se protahují až do sloupovitého tvaru. Tmavě zelená epidermis je pokryta typickými bílými skvrnami tvořenými trichomy, připomínající malé chomáčky vlny. Areoly, se nacházejí ve svislých řadách podél žeber, kterých je obvykle 8. Typické svými delšími (až 7 cm), jemnými a kroucenými trny připomínající roh Kozoroha, v počtu 5 – 10, v barvách šedé, hnědavé a černé. V letních měsících se objevují krásné žluté květy s červeným středem o šířce až 7,5 cm, které se mění na načervenalý plod porostlý šupinami a šedobílou vatou. Semena jsou červená až hnědá, asi 3 mm velká. Mladé, malé exempláře jsou ideální pro podmínky parapetů nebo balkonů či teras.

 

Výška rostliny:

Může dosáhnout výšky až 1,2 m, nejčastěji však jen 20 – 25 cm a šířky 10 – 15 cm.

 

Květ

Žlutý s červeným středem o šířce až 7,5 cm.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 12 °C. Krátkodobě mrazuvzdorný do -9°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist