Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Acanthocalycium sp. Infernillo V 148 Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Acanthocalycium sp. Infernillo V 148 Balení obsahuje 20 semen

Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
97
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen, které pochází z ručně opylených rostlin, z důvodu zachování čistoty druhu.

 

Popis

Acanthocalycium sp. Infernillo V 148 je kaktus pocházející z Bolívie, ze západní strany pod průsmykem Abra del Infernillo. Kmen je zelený nebo šedavě zelený. Má v průměru 12 cm, kulovitý, při pěstování více válcovitý a je pokryt množstvím trnů. Až 18 zaokrouhlených žeber, zvětšené v areolách. Obvykle 9 radiálních trnů, s délkou až 2 cm a 1 až 4 centrální, nejčastěji rovné trny, s délkou 1,5 cm. Květy o velikosti až 5,5 cm dlouhé a 5 cm široké barvy červenobílé se žlutými tyčinkami. Ifernillo, v překladu peklíčko, vystihuje krásně barvu těchto květů.

 

Květ:

Až 5,5 cm dlouhý a 5 cm široký, červenobílé barvy se žlutými tyčinkami.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5 - 12°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist