Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Paprika Sakura Balení obsahuje 30 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Paprika Sakura Balení obsahuje 30 semen

Sakura

Sakura

Číslo výrobku:
3-0679-90071-01
Naše cena s DPH:
23 Kč
Naše cena bez DPH:
20 Kč
Cena v cizí měně:
0,99 Euro
Množství:
24
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 30 semen

 

 

Popis

Paprika Sakura (Capsicum annuum L.) je raná až poloraná, výnosná odrůda sladké papriky určena pro pěstování ve skleníků a foliovníků, na slunečném místě na záhoně a je též vhodná pro výsadbu do nádob. Rostlina má zelený stonek, listy a kvete bíle. Dozrává na ní v průběhu asi čtrnácti dnů až šestnáct zašpičatělých kuželovitých plodů, s rovnou stopeční jamkou a lesklým povrchem. Barva je zpočátku světle žlutozelená, přecházející do sytě červené až rudé v plné zralosti. Lusk má sladkou a příjemnou lahodnou chuť s výrazným aroma, určenou pro přímou konzumaci, do čerstvých salátů, sendvičů, jako přízdoba pokrmů, ale i k pečení či dušení a také ke konzervaci.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí, ve kterém ji pěstujeme a od podmínek, které ji poskytneme.

 

Plod

Kuželovitý se špičkou, v plné zralosti sytě červený až rudý, na délku přibližně 15 - 20 cm veliký, vážící cca 80 gramů.

 

Nároky 

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojume hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ, použijeme hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru. 
 

Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti pro klíčení použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C. Takto velmi urychlíte klíčení semen, který začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení u této papriky může trvat i déle než měsíc. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist