Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Chilli Biquinho yellow Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Chilli Biquinho yellow Balení obsahuje 10 semen

Biquinho yellow

Biquinho yellow

Naše cena s DPH:
31 Kč
Naše cena bez DPH:
26,96 Kč
Cena v cizí měně:
1,34 Euro
Množství:
15
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Chilli Biquinho yellow (Capsicum chinense) je chilli paprička původem z Brazílie. Přeložit by se mohlo jako „Žlutý zobáček“ („biquinho" znamená "malý zobák"), což odkazuje na špičatý výčnělek plodu. Vyznačuje se v plné zralosti žluto-oranžovými plody netradičního tvaru kapky, či slzy. Příchuť je tropicky ovocná, s uzenými podtóny a velice mírnou pálivostí, takže se hodí jak k přímé konzumaci, tak i do salátů, na pizzu apod., rovněž se dá použít do omáček, gulášů a vzhledem k velikosti se výborně hodí k nakládání. Rostlina je velmi plodná a dá se úspěšně pěstovat také v květináči. Působí okrasným dojmem.

 

Výška rostliny

Je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které rostlině poskytnete. Dosahuje výšky 40 - 70 cm.

 

Plod

Při dozrávání změní barvu ze zelené až na žluto-oranžovou. Přibližně 2 - 3 cm dlouhý a 1 – 2 cm v průměru. Doba zrání je přibližně 90 - 100 dní. Mírně pálivé v rozmezí 500 – 1 000 jednotek pálivosti (SHU).

 

Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, například Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.

 

Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti pro klíčení použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C. Takto velmi urychlíte klíčení semen, které začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist