Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Acanthocalycium thionanthum Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Acanthocalycium thionanthum Balení obsahuje 10 semen

Naše cena s DPH:
17 Kč
Naše cena bez DPH:
14,78 Kč
Cena v cizí měně:
0,73 Euro
Množství:
6
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

Popis

Acanthocalycium thionanthum je působivý kaktus rostoucí ve výškách 1500 m n.m v Argentině, s jednoduchým kulovitým až cylindrickým, zeleným nebo šedozeleným tělem a plochými kořeny. Kaktus má 14 a více žeber a v jednotlivých areolách 8 – 16 trnů o délce 1,5 – 3 cm. Nádherné, zvonkovité květy jsou světle nebo tmavě žluté.

 

Velikost

Rostlina dosahuje okolo 12 cm na výšku (ale může i více) a 15 cm na šířku

 

Květ a plod

Žluté květy o průměru cca. 5 cm se mění na oválné plody s trnitými šupinami.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje propustný substrát s dostatkem živin, slunné místo, dobrou drenáž, v létě nárazovou zálivku a přihnojování hnojivem s obsahem draslíku. Přezimování je ideální na světlém a slunečném místě s teplotami 5-12 °C. Krátkodobě mrazuvzdorný do –12°C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek) Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30 °C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist