Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Kaktus Polaskia chichipe Balení obsahuje 10 semen | Semena, sazenice - zelenina, chilli, rajčata, palmy - neoseeds.cz

 
 
Registrace
 
 
 

Kaktus Polaskia chichipe Balení obsahuje 10 semen

Naše cena s DPH:
15 Kč
Naše cena bez DPH:
13,04 Kč
Cena v cizí měně:
0,65 Euro
Množství:
49
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Polaskia chichipe je krásný kaktus původem z Mexika. Se svým krátkým kmenem a mnoha zakřivenými větvemi patří mezi tzv. „Stromové kaktusy“. Větve mají 9 - 12 žeber se zvlněným okrajem, ze kterých vybíhají šedavé trny, maximálně 5 cm dlouhé, z nichž jeden je centrální a 6 - 8 radiálních. Kvete žluto-zelenými květy v období mezi březnem a červnem, které se mění na jedlé, sladké, červené plody o velikosti 2 - 3 cm, objevující se v červnu až srpnu.

 

Výška rostliny

Může dosahovat až 5 m.

 

Nároky

Rostlinu pěstujeme v substrátu na kaktusy, zajistíme dobrou drenáž a nejlépe přímé sluneční světlo. V letním období můžeme letnit venku, kdy může být teplota i nad 30°C bez poškození rostliny. V zimě kaktus umístíme do teploty okolo 10°C a nezaléváme.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch písčitého substrátu (např. čistý propraný křemičitý písek). Substrát musí být neustále vlhký. Vlhkost zajišťujeme rosením. Klíčíme při teplotě 25 - 30°C pod sklem na světlém místě, ale ne na přímém slunci. Povrch substrátu je vhodné lehce odvětrávat.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist