Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Chilli Brazilian Starfish Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Chilli Brazilian Starfish Balení obsahuje 10 semen

Naše cena s DPH:
24 Kč
Naše cena bez DPH:
20,87 Kč
Cena v cizí měně:
1,03 Euro
Množství:
40
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Chilli paprička brazilian starfish (Capsium baccatum) pocházející z předhůří And v Brazílii má v plné zralosti lusky červené barvy zajímavého tvaru, se svěží, příjemně šťavnatou chutí a střední pálivostí dosahující přibližně 20 000 – 30 000 SHU. Papričky lze přidat do většiny ostrých jídel, často se jich, právě díky jejich neobvyklému tvaru, užívá jako dekorace pokrmů.

 

Výška rostliny

Výška rostliny je plně závislá od prostředí, ve kterém ji pěstujeme a od podmínek, které ji poskytneme. Rostliny jsou velmi vysoké, mohou mít 100 - 180 cm.

 

Plod

Plodem jsou lusky diskovitého tvaru o průměru 4 - 6 cm a výšce 2 - 3 cm připomínající rozkvetlý květ nebo hvězdici. Dozrávají ze zelené barvy, přes oranžovou až k plné zralosti červených plodů.

 

Nároky

Rostlina vyžaduje dostatek tepla, světla, přiměřenou zálivku a humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Dobře prospívá na slunných oknech, v zimních zahradách, sklenících, i venku na slunném a chráněném místě během léta. Protože tato paprika je vysoce úrodná, vyžaduje oporu.

 

Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C. Takto velmi urychlíte klíčení semen, která začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist