Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Mangold Rhubarb chard Balení obsahuje 100 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Mangold Rhubarb chard Balení obsahuje 100 semen

Číslo výrobku:
3-0679-90226-01
Naše cena s DPH:
16 Kč
Naše cena bez DPH:
13,91 Kč
Cena v cizí měně:
0,69 Euro
Množství:
14
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 100 semen

 

 

Popis

Mangold (Beta vulgaris) odrůda Rhubarb chard je raná listová zelenina. Původem je ze Středomoří. Rostlina obsahuje především vitamín C, dále je zdrojem vitamínů skupiny B, A, E, bílkovin, cukrů. Z minerálů můžeme jmenovat vápník, železo, draslík, hořčík, fosfor. Působí příznivě proti kornatění cév, posiluje nervový systém, pročisťuje krev, podporuje krvetvorbu. Tato odrůda mangoldu poskytuje tmavě červené stonky a sytě zelené listy, které jsou velké a zvlněné, rostlina je robustní a rychle roste. Je vhodná i pro sbírání baby listů. Vegetační doba je cca 55 dní, pro baby listy cca 25 dní. Mangold nejčastěji upravujeme jako špenát (do špenátového protlaku, polévek, na dušení aj.), oproti špenátu má lehce nasládlou a ořechovou příchuť.

 

Nároky

Mangold je na pěstování nenáročná rostlina. Má rád stanoviště chráněné před větrem, vlhčí zásadité dobře prohnojené půdy, přiměřenou zálivku a občasné přihnojení hnojivy pro listovou zeleninu. Při jeho pěstování je třeba dát pozor na přehnojení dusíkem.

 

Výsev a klíčení

Mangold je vhodný k jarnímu výsevu od dubna do června, cca 2 cm pod povrch. Vzdálenost mezi řádky by měla být cca 30 cm, v řádku od sebe cca 10 - 15 cm. Vhodné je pěstování mangoldu i ve sklenících, nebo pařeništích. Můžeme ho pěstovat i na venkovním stanovišti.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist