Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Arménská okurka Tortarello Verde Barese Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Arménská okurka Tortarello Verde Barese Balení obsahuje 10 semen

Tortarello Verde Barese

Tortarello Verde Barese

Naše cena s DPH:
28 Kč
Naše cena bez DPH:
24,35 Kč
Cena v cizí měně:
1,21 Euro
Množství:
33
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Arménská okurka (Cucumis melo subsp. melo var. flexuosus) nebo také „divoká okurka“ Tortarello Verde Barese je hojně plodící rostlina, která snadno a rychle roste. Pochází z Itálie a z botanického hlediska je to málo známá a zvláštní odrůda melounu cukrového, který se sklízí ještě v nezralém stavu, kdy chutná a má stejné využití jako okurky. Zakroucené světle zelené plody (dlouhé asi 45 - 80 cm) válcovitého tvaru s velmi jemnou slupkou která se nemusí loupat a podélnými rýhami, mají uvnitř menší semínka. Oproti okurkám je Tortarello lépe stravitelné, nikdy nebývá hořké a pokud jej necháte dozrát, připomíná spíše meloun. Je to charakteristické zdravé a chutné jídlo středomořské stravy, vhodné k přímé konzumaci nebo na přípravu různých druhů salátů. Sklízíme v srpnu až září.

 

Nároky

Tortarello je plodina s vysokými nároky na teplo, světlo a vodu. Vyžaduje lehčí záhřevnou humózní půdu bohatou na živiny nejlépe hlinito – písčitou. Vhodné je přihnojení chlévským hnojem. Pro zvýšení teploty půdy, které podpoří růst a vývoj rostliny a též urychlí první sklizeň a výnosy se doporučuje použití černé netkané  textílie, nebo polyethylenové fólie.

 

Výsev a klíčení

Vyséváme na záhon cca 2 cm pod povrch po 2 až 3 semenech v březnu až červnu. Vzdálenost v řádku 40 cm, meziřádková 100 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist