Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Cercis Chinensis - Zmarlika čínská Balení obsahuje 10 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Cercis Chinensis - Zmarlika čínská Balení obsahuje 10 semen

Cercis Chinensis - Zmarlika čínská

Cercis Chinensis - Zmarlika čínská

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
38
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 10 semen

 

 

Popis

Cercis Chinensis „Zmarlika čínská“ je nádherný vícekmenný nižší opadavý keř, pocházející z Číny, okrasný svými nápadnými, z jara vykvétajícími shluky růžovofialových květů na holých výhoncích i atraktivními jednoduchými tmavě zelenými 7 – 12 cm dlouhými lesklými listy ve tvaru srdce, které se objevují po odkvětu a mění na podzim svoji barvu na sytě zlatožlutou. Plodem jsou převislé do hněda zbarvené lusky.

Cercis Chinensis je velmi vhodná dřevina jako menší solitéra. 

 

Výška rostliny

Keř dorůstající výšky 2 až 4 metrů. 

 

Květ

Zmarlika čínská kvete od března do května nápadnými růžovofialovými shluky drobných jedlých květů vyrůstajících z větví na krátkých stopkách po celé jejich délce. 

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště nebo polostín. Na zeminu je nenáročná, preferuje vlhkou a dobře odvodněnou půdu. Je plně mrazuvzdorná až do -23 °C. 

 

Výsev a klíčení

Semena namočte na 24 hodin do vlažné vody. Po uplynutí této doby dejte semena stratifikovat na dobu 6 - 8 týdnů. Jakmile je stratifikace ukončena, zasaďte semena do propustného substrátu cca 2 cm hluboko.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist