Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Paulownia tomentosa 300 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Paulownia tomentosa 300 semen

Paulownia Tomentosa

Paulownia Tomentosa

 
 
Naše cena s DPH:
28 Kč
Naše cena bez DPH:
24,35 Kč
Cena v cizí měně:
1,21 Euro
Množství:
89
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 300 semen. 

 

 

Popis

Paulownia tomentosa nazývaná také "čínský císařský strom" je nádhrená atraktivně kvetoucí solitera. Květy mají modrofialovou barvu, což je u stromů vzácné, jsou trubkovité, dosahují velikosti 8 cm. Jednotlivé květy jsou složeny v květenství dosahující velikosti okolo 30 cm. Kvetoucí Paulownia patří mezi nejatraktinější mrazuvzdorné kvetoucí stromy. Listy tohoto stromu jsou srdčité, široké až 30 cm. Plodem je dřevitá tobolka o velikosti 4 cm, která je plná drobných semen. Stromek je zpočátku velmi rychle rostoucí. Z jara vysazená malá silná sazenice je schopna vyrůst během sezony až o dva metry. Dorůstá velikosti 10 - 20 m dle podmínek. Mrazuvzdornost je vysoká, až pod -30°C u starších stromů. Mladé rostliny při namrznutí velmi dobře obráží.

 

Výška rostliny

10 - 20 m dle podmínek.

 

Nároky

Paulownia není náročná na půdu, i když jí samozřejmě vyhovuje nejlépe propustná humózní zemina. Vyžaduje však slunné stanoviště. V době růstu vyžaduje intenzivní zálivku a pravidelné přihnojení. Ke konci sezony je vhodné užití hnojiv se zvýšeným obsahem draslíku, který způsobuje lepší vyzrání dřevnaté části rostliny a tím se zvyšuje její mrazuvzdornost.

 

Výsev

Semena vyséváme na povrch propustného substrátu (doporučuji drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné). Vlhkost zajišťujte rosením. Výsevní nádoba by měla být přikryta folií či sklem, ale tak, aby povrch neustále větral. Nádobu se semeny je vhodné umístit na slunné straně, klíčení semen je pak spolehlivější a rostlinky jsou silnější. Klíčíme při teplotě 20 – 25 °C. Následně přesazujeme do propustného substrátu. Opět doporučím jako substrát užít čisté kokosové vlákno. Je vzdušné, čisté bez zdrojů nemocí, udržuje ideální vlhkost a rostliny v něm nejlépe vytváří mohutně větvený kořenový systém. Živiny je nutno dodat hnojivy (např. Kristalon start).

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist