Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Fazol Berggold - keříčkový Balení obsahuje 30 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Fazol Berggold - keříčkový Balení obsahuje 30 semen

Berggold

Berggold

 
 
Číslo výrobku:
3-0679-90075-01
Naše cena s DPH:
16 Kč
Naše cena bez DPH:
13,91 Kč
Cena v cizí měně:
0,69 Euro
Množství:
24
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 30 semen

 

Popis

Fazol Berggold keříčkový (Phaseolus vulgaris) je poloraná odrůda fazole, vyznačující se vzpřímeným vzrůstem, tmavě zelenými menšími špičatými listy a bezvláknitými, jako by voskovými žlutými šťavnatými plody, určená k pěstování na čerstvý lusk. Lusky lze použít v kuchyni k tepelnému zpracování, konzervování a mražení. Jsou zdrojem vlákniny, železa, zinku, vápníku, draslíku, vitamínu C a vitamínů skupiny B. Fazole jsou doporučovanou potravinou při redukčních dietách, působí močopudně, posilují srdce a krevní oběh. Díky těmto  jejím vlastnostem našly široké uplatnění v kuchyni.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá výšky 30 – 40 cm.

 

Plod

Plodem jsou cca 10 - 12 cm dlouhé mírně prohnuté lusky dozrávající do žluté barvy, obsahující drobnější bílá semena ledvinovitého tvaru. Doba zrání je přibližně 70 dní.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, lehčí písčitohlinitou propustnou půdu s dostatkem humusu a vápníku, dostatatečnou pravidelnou zálivku a občasné přihnojení hnojivem s obsahem dusíku. Nesnáší kyselé půdy.

 

Výsev

Vyséváme od května do července pokud teplota půdy neklesá pod 10°C, do hnízd po 3 až 4 semenech do hloubky 4 až 7cm. Spon výsevu 35x35 cm nebo do řádků vzdálených od sebe 30 až 40 cm. Vzdálenost v řádku by měla být cca 15 až 20 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist