Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Cuketa Tondo Di Piacenza Balení obsahuje 7 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Cuketa Tondo Di Piacenza Balení obsahuje 7 semen

Tondo Di Piacenza

Tondo Di Piacenza

 
 
Číslo výrobku:
1-0679-90163-01
Naše cena s DPH:
15 Kč
Naše cena bez DPH:
13,04 Kč
Cena v cizí měně:
0,65 Euro
Množství:
35
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 7 semen

 

 

Popis

Cuketa „Tondo Di Piacenza“ je italská poloraná odrůda cuket keříčkového typu, přezdívaná též „Kolo z Parmy“. Jak už sama přezdívka napovídá, vyznačuje se kulatými, tmavě zelenými plody se světlým žíháním s jemnou příchutí a dobou zrání cca 50 až 55 dní. Plody sklízíme nejlépe o velikosti 5 - 8 cm, kdy je jejich dužina nejvíce jemná a šťavnatá. Lze je v čerstvém stavu skladovat i několik měsíců.

Cukety jsou vděčnou zeleninou, nemají velké nároky na pěstování a přitom plodí bohatě a vytrvale. Mladé cukety mají všestranné uplatnění v teplé i studené kuchyni a jejich pěstování se rozhodně vyplatí. Lze je použít např. na smažení, fritování, zapékání, na nadívání, přípravu polévek, ale i za syrova do sálátů.

 

Nároky

Rostlina má ráda výhřevné chráněné stanoviště, půdu obohacenou kompostem a dostatek vláhy.

 

Výsev a klíčení

Výsev na stanoviště provádíme koncem dubna a počátkem května do hnízd po 2 - 3 semenech. Vzdálenost hnízd by měla být cca 1,5 m. Při předpěstování sezanic výsev provádíme v březnu do sadbovačů, mladé sazenice vysazujeme na stanoviště v druhé půli května.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist