Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Mirabilis Jalapa Nocenka mix barev Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Mirabilis Jalapa Nocenka mix barev Balení obsahuje 20 semen

Nocenka mix barev

Nocenka mix barev

 
 
Naše cena s DPH:
17 Kč
Naše cena bez DPH:
14,78 Kč
Cena v cizí měně:
0,73 Euro
Množství:
51
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen

 

 

Popis

Mirabilis Jalapa „Nocenka“ mix barev pocházející z jižní Ameriky je košatý, sytě zelený a hustě olistěný keřík se stovkami intenzivně a příjemně vonících květů, otvírajících se v pozdním odpoledni a kvetoucích po celou noc až do rána, vyznačující se hned dvěma zajímavostmi. Na jedné rostlině může vykvétat více barev květů např. celé žluté a celé červené a druhou zvláštností je slabě fosforeskující pohlavní ústrojí v každém květu. Nocenka je vhodná k výsadbě na záhony i k lemování chodníků. Roste poměrně rychle a v krátké době je z ní statný keřík obsypaný květy.

 

Výška rostliny

Rostlina může dorůstat výšky od 50 až do 120 cm.

 

Květ

Nocenka kvete od července do prvních mrazíků žlutými, bílými, červenými, růžovými, nebo odstíny lila barvy zvonkovitými květy s nálevkovitou korunou o průměru přibližně 3 - 4 cm. Rostliny z vlastních semen mívají až čtyřbarevné květy. Ve dne zůstávají květy rozvinuté jen za deštivého počasí, nebo začátkem podzimu, kdy klesá intenzita světla.

 

Nároky

Rostlina vytváří podzemní hlízu, která není mrazuvzdorná. Na zimu je nutné ji vyrýt a uskladnit v bezmrazé místnosti a z jara vysadit podobně jako např. Jiřiny. Nicméně toto nedoporučuji. Rostliny ze semen rostou rychleji, jsou mohutnější a celkově vitálnější. Nejlépe se jim bude dařit v hlubokých hlinitých půdách na slunném stanovišti.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme v březnu až květnu do hnízd po dvou až třech semenech cca 2 cm hluboko ve vzdálenosti 50 cm od sebe, na slunné stanoviště.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist