Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Hovenia Dulcis - dužistopka sladká Balení obsahuje 8 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Hovenia Dulcis - dužistopka sladká Balení obsahuje 8 semen

Hovenia Dulcis - Dužistopka sladká

Hovenia Dulcis - Dužistopka sladká

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
7
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 8 semen

 

 

Popis

Hovenia Dulcis (dužistopka sladká) z čeledi řešetlákovitých je okrasný statný opadavý keř původně pocházející z Číny, charakteristický svými chlupatými letorosty. Listy keře jsou srdčité, zašpičatělé, lesklé, s pilovitými okraji 10 až 15 cm dlouhé. Hovenia Dulcis kvete od června do srpna nenápadnými krémově zbarvenými až nazelenalými vrcholíky drobných vonných kvítků, ze kterých se tvoří jedlé hnědavé nepukavé peckovice velikosti hrachu s chutí připomínající rozinky. V našich podmínkách však plody většinou nedozrávají. Zvláštností tohoto keře je, že se nesklízejí jen plody, ale i jejich stopky, které jsou oproti plodu větší a zdužnatělé a stejně jako plody připomínají svojí sladkou chutí chuť rozinek, nebo hrušek. Proto se také tomuto krásnému a neméně zajímavému keři přezdívá Japonský rozinkový strom.

 

Výška rostliny

Keř vytvářející ve svojí domovině až 10 m vysoké stromy. V našich podmínkách dorůstající výšky cca 4 – 6 metrů.

 

Nároky

Rostlina preferuje slunné stanoviště a úrodnou, ne příliš vlhkou půdu. Je plně mrazuvzdorná až do -25 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme velmi brzy z jara na stanoviště. Další možností je stratifikace semen po dobu 8 týdnů. Po uplynutí této doby vyséváme do propustného substrátu. Vhodná teplota pro klíčení semen je od 15 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist