Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Tabák selský Balení obsahuje 500 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Tabák selský Balení obsahuje 500 semen

Tabák selský

Tabák selský

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
9
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 500 semen

 

 

Popis

Tabák selský (Nicotiana rustica) pocházejcí z Mexika a Texasu je velice odolná a nenáročná rychle rostoucí jednoletá rostlina dekorativního vzhledu, vhodná k pěstování i pro začátečníky. Lze ji v našich klimatických podmínkách pěstovat venku na záhoně. Vyznačuje se silným, vzpřímeným, málo větveným stonkem, ze kterého vyrůstají sytě zelené zvlněné listy. Lodyha i listy jsou porostlé krátkými žláznatými chloupky. Nálevkovité pětičetné květy se žlutozeleným kalichem a žlutými okvětními lístky jsou uspořádány do latovitých květenství. Kvete od června do září. Plodem jsou vejčité dvoupouzdré tobolky obsahující velké množství semen.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá výšky 30 až 120 cm.

 

Užití

  • fermentované tabákové listy slouží k výrově tabákových výrobků
  • výtažky z tabáku se užívají jako rostlinný ochranný prostředek proti různým škůdcům
  • tabákový prášek se užívá jako prostředek proti molům
  • z nedozrálých semen se získává potravinářský olej
  • tabákové stonky mohou být použity jako topidlo, dříve se užívaly i k výrobě vláken či papíru

 

Nároky

Rostlina není příliš citlivá na zvolenou půdu a okolí, také na schopnosti pěstitele, bez problémů vyroste skoro všude a téměř bez péče. Pro začínající pěstitele přímo ideální. Lze ji pěstovat venku na záhonu, nebo doma v nádobě. Rostlina má ráda slunné stanoviště, případně polostín, vlhko a hlinitopísčitou propustnou lehkou půdu s dostatkem draslíku a občasnou zálivku.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch propustného substrátu pod sklo. Vlhkost zajišťujte rosení. Klíčení probíhá při teplotě 20 - 25 °C. Na záhon na slunečné místo vyséváme v květnu, když sazeničky dosahují velikosti cca 10 cm.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist