Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Tabák Virgin - virginský Balení obsahuje 300 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Tabák Virgin - virginský Balení obsahuje 300 semen

Tabák Virgin - virginský

Tabák Virgin - virginský

 
 
Naše cena s DPH:
35 Kč
Naše cena bez DPH:
30,44 Kč
Cena v cizí měně:
1,51 Euro
Množství:
84
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 300 semen

 

 

Popis

Tabák Virgin – virginský (Nicotiana tabacum) je kulturní jednoletá rostlina pocházející z Jižní a Střední Ameriky, původně pěstovaná jako okrasná a léčivá bylina, později pro obsah alkaloidů (nikotinu) v listech. Vyznačuje se vzpřímeným, málo větveným stonkem, ze kterého vyrůstají podlouhlé zvlněné kopinaté listy. Lodyha i listy jsou porostlé krátkými žláznatými chloupky. Nálevkovité pětičetné květy se žlutozeleným kalichem a růžovými až matně červenými okvětními lístky jsou uspořádány do latovitých květenství. Plodem jsou vejčité dvoupouzdré tobolky obsahující velké množství semen.

Tabák Virgin je často pěstován pro svůj atraktivní vzhled i jako pouze dekorativní rostlina.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá výšky 80 – 120 cm.

 

Užití

Listy Tabáku virginského se používají na výrobu cigaret, doutníků, dýmkových tabáků a na šňupací a žvýkací tabáky. Vyvařením listů vzniká vodní roztok, který se používá do přípravků k hubení živočišných škůdců rostlin. Z tabákových semen se tlačí technický i potravinový olej. V současné době je tabák pěstován ve všech světadílech od rovníku až po teplejší oblasti mírného klimatu.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, případně polostín, vlhko a hlinitopísčitou propustnou lehkou půdu s dostatkem draslíku. Lze ji pěstovat venku na záhonu, nebo doma v nádobě.

Pěstování se liší podle toho, zda se rostliny pěstují na tabák doutníkový nebo cigaretový. Pro cigaretové tabáky jsou vhodnější půdy lehké, hlinitopísčité, provzdušněné, protože se stoupajícím suchem stoupá i obsah nikotinu. Pro doutníkové tabáky jsou vhodné častější dešťové srážky a není-li dostatek přirozených srážek, je třeba zavlažovat uměle. Ideální teplota pro pěstování tabáku je 20 až 27 °C.

 

Výsev a klíčení

Semena vyséváme na povrch propustného substrátu pod sklo. Vlhkost zajišťujte rosení. Klíčení probíhá při teplotě 20 - 30 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist