Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Acacia decurrens - akácie Balení obsahuje 20 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Acacia decurrens - akácie Balení obsahuje 20 semen

Acacia Decurrens - Akácie

Acacia Decurrens - Akácie

 
 
Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
27
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 20 semen

 

 

Popis

Acacia decurrens původně pocházející z Austrálie a dnes již rozšířená po celém světě je rychle rostoucí stálezelený okrasný strom nebo keř s tmavě zelenými 5 - 15 cm dlouhými zpeřenými listy podobnými kapradí a nápadnými vonnými zlatožlutými kěty. Mrazuvzdorný až do -7 °C, vhodný pro bonsai.

 

Výška rostliny

Strom dorůstající výšky 2 – 10 m.

 

Květ

Acacia decurrens kvete od července do září zlatožlutými hroznovitými květenstvími skládajícími se z květů o průměru 4 - 7 mm. Květy akácie jsou jedlé a používají se k výrobě žlutého barviva. Plodem jsou lusky, které jsou využívány k výrobě zeleného barviva.

 

Nároky

Rostlina má ráda stanoviště na plném slunci, nevadí jí růst v suchých a chudých půdách. Zimování je vhodné při teplotách od 8 do 15 °C s omezením zálivky.

 

Výsev a klíčení

Semena namočte do vlažné vody na 24 hodin. Následně vyséváme do propustného substrátu cca 1 cm pod povrch. Klíčíme při teplotě 20 - 25 °C.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist