Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Eccremocarpus Scaber Mix barev - Úponatka Balení obsahuje 50 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Eccremocarpus Scaber Mix barev - Úponatka Balení obsahuje 50 semen

Eccremocarpus Scaber Mix barev - Úponatka

Eccremocarpus Scaber Mix barev - Úponatka

 
 
Naše cena s DPH:
20 Kč
Naše cena bez DPH:
17,39 Kč
Cena v cizí měně:
0,86 Euro
Množství:
79
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 50 semen

 

 

Popis

Eccremocarpus Scaber mix barev - „Úponatka“ původně pocházející z Jižní Ameriky je exoticky vyhlížející rychlerostoucí stálezelená liána s úponky, dorůstající ve své domovině délky 5 m, porostlá světle zelenými lichozpeřenými vstřícnými listy, kvetoucí po celé léto záplavou nápadných hroznovitých květenství působících velice dekorativním a exotickým dojmem. Úponatku lze použít na pokrytí mřížoví, lehkých konstrukcí, plotů, treláží, pergol apod. Je možno ji též pěstovat i na balkonech jako převislou rostlinu, případně v nádobách, ve kterých je umístěna mřížka.

 

Květ

Eccremocarpus Scaber Mix kvete hojně po celé léto trubkovitými květy dlouhými přibližně 2,5 - 4 cm, uspořádanými do hroznu v odstínech barev od zlatožluté až po karmínově červenou.  

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, případně polostín a mírně vlhkou, lehkou, hlinitopísčitou kyselou humózní zeminu s dobrou drenáží. Důležitá je i dostatečná opora. Není mrazuvzdorná. Na zimu je možno ji seříznout a uskladnit v bezmrazé místnosti. V zimě by teplota neměla klesnout pod 5 °C.

 

Výsev a klíčení

Výsev přímo do zahrady lze provádět po důkladném zahřátí půdy. Klíčení semen provádíme na povrchu propustného substrátu pod sklem při teplotě 20 - 25 °C. Semena jemně zatlačte do substrátu (doporučuji drcené kokosové vlákno). Vlhkost zajišťujeme rosením. Malé rostlinky rozesaďte do sadbovačů. Na stanoviště vysazujeme od května.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist