Nastavení soukromí

Pro poskytování služeb používáme soubory cookies. Některé z nich jsou pro fungování webu nutné, zatímco jiné nám pomohou vylepšit váš uživatelský zážitek a rychleji vás navést k tomu, co právě hledáte.
Souhlasíte s používáním všech cookies? Svůj souhlas můžete snadno definovat kliknutím na tlačítko Přijmout vše Přijmout vše Nastavení
 

Jahodník Rujana Balení obsahuje 200 semen | Neo seeds

 
 
Registrace
 
 
 

Jahodník Rujana Balení obsahuje 200 semen

Jahodník Rujana

Jahodník Rujana

Naše cena s DPH:
22 Kč
Naše cena bez DPH:
19,13 Kč
Cena v cizí měně:
0,95 Euro
Množství:
41
 
ks
 
 
 
 
 
 

Popis výrobku

Balení obsahuje 200 semen

 

 

Popis

Jahodník Rujana, neboli „měsíční“ je oblíbená, stále plodící, bohatě kvetoucí odrůda se silnou násadou drobných sladkých a velmi aromatických plodů, pocházející z Německa. Kvete bílými květy již prvním rokem. Jahodník Rujana je vhodný jak na záhony, tak i k pěstování v truhlících a závěsných nádobách. Tato odrůda je velmi podobná lesním jahodám, ale plody jsou trochu větší. Plodí od června až do zámrazu, ale nevytváří odnože. Plody jsou výborné jak k přímé konzumaci, tak i ke zdobení dortů, pohárů a jiných sladkých pokrmů.

 

Výška rostliny

Rostlina dorůstá výšky 15 – 20 cm.

 

Plod

Plody jahodníku jsou drobné, velmi sladké a aromatické, nepravidelného tvaru, dozrávající do tmavě červené barvy. Kalich lze od plodu dobře oddělit.

 

Nároky

Rostlina má ráda slunné stanoviště, půdu bohatou na živiny a dostatek vláhy. Vhodné je jedenkrát za měsíc přihnojit.

 

Výsev a klíčení

Vyséváme ve vytápěných prostorách zjara mělce do truhlíků, rostliny 2x přepichujeme, po vytvoření 5 pravých listů vysazujeme na stanoviště.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TOPlist TOPlist